داروهاي گياهي براي التهاب مفاصل
پنجه شيطان
پنجه شيطان يک گياه آفريقايي است که نام خود را از چنگالهاي پنجهاي شکل موجود بر ميوه خود گرفته است. قسمت توپر ميوه در پزشکي مورد استفاده قرار مي گيرد. فعاليت دارويي پنجه شيطان به گليکوزيدهاي ايريدوييد (iridoid)آن به ويژه "هارپاگوزيد" مرتبط است.
تصور ميشود پنجه شيطان اثرات ضد التهابي داشته باشد. در سه بررسي باليني با کيفيت متوسط تا بالا، محصولات حاوي 2 تا 5/2 درصد هارپاگوزيد، مورد ارزيابي قرار گرفت. استفاده از اين ترکيبات به تنهايي يا همراه با داروهاي ضد التهابي غير استروئيدي (NSAIDs) سبب کاهش علايم درد ناشي از استئوآرتريت(التهاب مفاصل) شده، به خوبي تحمل ميشود. پنجه شيطان ممکن است سبب عوارض جانبي نظير اسهال، درد شکم و واکنشهاي پوستي شود.
در يک بررسي، وقوع پورپورا*(purpura) در يک بيمار تحت درمان با وارفارين گزارش شد. هر چند پنجه شيطان اميدوارکننده به نظر ميرسد، ولي قبل از توصيه به مصرف آن، درباره اثربخشي و بي خطريِ درازمدت دارو، به شواهد بيشتري نياز داريم.
زردچوبه
زردچوبه، ادويهاي است که در پودر کاري(زردچوبه هندي) موجود است. ماده فعال دارويي آن، رنگدانهاي به نام "کورکومين" است که سبب ايجاد رنگ زرد در خردل، آبگوشت يا ساير غذاها ميگردد.
تصور ميشود کورکومين خواص ضد التهابي دارد.
آزمايش هاي باليني اثربخشي زردچوبه براي درمان استئوآرتريت(التهاب مفاصل) را مورد ارزيابي قرار ندادهاند، با اين حال برخي تحقيقات بالينيِ مقدماتي نشان ميدهد که ممکن است زردچوبه علايم آرتريت روماتوئيد را کاهش دهد.
زردچوبه به عنوان يک ادويه غذايي، بيخطر است و به نظر ميرسد اگر در کوتاهمدت و به عنوان دارو نيز به کار گرفته شود، بيخطر بوده و به خوبي تحمل ميشود. با اين حال، تا زماني که شواهد باليني قابل اعتماد در دست نيست، مصرف زردچوبه براي درمان استئوآرتريت توصيه نميشود.
زنجبيل (Ginger)
زنجبيل ترکيبي است که براي درمان "بيماري حرکت"**( motion sickness) "بيماري صبحگاهي"(morning sickness) به خوبي شناخته شده است.
همچنين سابقه استفاده از آن براي درمان بيماريهاي روماتيسمي نظير استئوآرتريت و آرتريت روماتوييد وجود دارد.
زنجبيل ممکن است با مهار يک سري از آنزيم ها در بدن، خواص ضد التهابي داشته باشد. همچنين امکان دارد ساخت پروستاگلاندينهاي التهابي را کاهش دهد.
در دو بررسي باليني که توسط شرکتهاي سازنده حمايت ميشد، ترکيبات خاص زنجبيل مورد ارزيابي قرار گرفت. به نظر ميرسد تاثير مصرف اين عصارهها به مدت 3 تا 6 هفته در کاهش درد استئوآرتريت هنگام راهافتادن يا ايستادن، از صفر تا متوسط متغير است.
زنجبيل بيخطر به شمار ميآيد و در بررسي هاي باليني به خوبي تحمل شده است؛ با اين حال شواهد کافي براي توصيه به مصرف زنجبيل براي درمان استئوآرتريت در دست نيست.
پي نوشت:
* پوپورا بيماري است که در آن نقاط بنفش متمايل به قرمز روي پوست يا تغيير رنگ هايي مثل خون مردگي زير پوست ظاهر مي شود.
**بيماري حرکت در اصطلاح همان ماشين گرفتگي است که باعث ايجاد حالت تهوع در فرد داخل اتومبيل در حال حرکت مي گردد.
زنجبیل و فلفل سرطان های مرگبار را درمان میکنند
پژوهشگران میگویند زنجبیل میتواند سلول های سرطانی تخمدان را از بین ببرد و فلفل نیز تومورهای لوزالمعده را کوچکتر می کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، نتایج این تحقیق شواهد دیگری در مورد فواید برخی انواع ادویه جات در جلوگیری از بروز یا پیشرفت سرطان ارایه میکند.
هر چند تحقیقات در مورد زنجبیل در محیط آزمایشگاهی انجام شده است و تا بررسی این ماده در بیماران سرطانی راه درازی درپیش است ، اما اولین گام در این زمینه محسوب میشود.
دکتر ربکا ریو، استادیار زنان و زایمان مرکز سرطان دانشگاه میشیگان و همکارانش محلول حاوی پودر زنجبیل را بر روی کشت سلول های سرطانی تخمدان آزمایش کردند.
محققان در نشست انجمن تحقیقات سرطان آمریکا اعلام کردند این ماده سلول های سرطانی را به دو طریق از بین میبرد؛ یکی از طریق فرایند خودکشی و در روش دیگر سلول ها خود را هضم میکنند. سرطان تخمدان در بیشتر مبتلایان عود میکند و در نهایت در برابر شیمی درمانی مقاوم میشود.
اگر زنجبیل بتواند سلول های سرطانی را از دو طریق خودکشی و خود خوری نابود کند، مانع از مقاومت بیماری در برابر شیمی درمانی خواهد شد.
زنجبیل به مهار التهاب کمک میکند. التهاب در تشکیل سلول های سرطانی تخمدان نقش دارد. محققان دریافتند خودکشی سلولی با استفاده از زنجبیل اثربخش تر از شیمی درمانی با استفاده از پلاتین است.
سانجای سریواستاوا از دانشکده پزشکی دانشگاه پیترزبورگ میگوید تحقیق دیگری نیز نشان داد ماده CAPSAICIN که عامل ایجاد کننده تندی در فلفل است، در موش ها سلول های سرطانی لوزالمعده را وادار به خودکشی میکند. این ماده باعث مرگ سلول های سرطانی و کاهش قابل توجه حجم تومورها شد.این ترکیب سلول های سرطان لوزالمعده را از بین برد ، اما تاثیری بر روی سلول های طبیعی و سالم لوزالمعده نگذاشت.
سال گذشته محققان در تحقیق بر روی سلول های لوزالمعده در محیط آزمایشگاه به نتایج مشابهی دست یافتند. سرطان لوزالمعده بسیار مرگبار است، بطوری که از میان ? 32 ?هزار تن که هر ساله به این بیماری مبتلا میشوند ? 31?هزار تن آنها جان میسپارند.
پژوهشگران در لس آنجلس نیز دریافتهاند این ماده سلول های سرطان پروستات را نیز از بین میبرد. در تحقیقات دیگری ادویه زردرنگ زنجبیل نیز از گسترش سرطان ریه و سی-نه در موش ها جلوگیری کرد.
البته کارشناسان خاطر نشان کردند بسیاری از ترکیباتی که سرطان را در موش ها متوقف میکند، همین تاثیر را در انسان ها ندارند.